Menu

door_en_door_boutersem_verouderd_verlaten_terrein-v1

Van een verouderd en deels verlaten terrein...

door_en_door_boutersem_waardevol_recreatief_landschap-v1

naar een toegang tot een waardevol recreatief landschap

Een gesloten en verborgen natuurgebied

Op het recreatieterrein waar vroeger de korfbal speelde, kunnen recreatie en natuur met elkaar verzoend worden. We streven naar ontharding en zicht op het valleigebied.Houten damplanken zijn destijds aangelegd om de beek dwangmatig recht te trekken. De inrichting aan de rand van de vallei laat zo geen ruimte voor natuurlijke uitbreiding en is er geen contact met het verborgen natuurgebied.

Kleine Vondelbeek zichtbaar maken en laten meanderen

De vallei van de Kleine Vondelbeek biedt de mogelijkheid een groen hart te creëren tussen het dorpscentrum van Boutersem, het station van Vertrijk, de site Keyseryk met school, assistentiewoningen en kinderopvang en de omgeving rond de Leuvensesteenweg, met handelszaken en Okay. De Kleine Vondelbeek is het verbindend hart van dit alles. Door de houten damplanken te verwijderen kan de beek weer natuurlijk meanderen. De terrreinen tussen het station van Vertrijk en het valleigebied bieden de mogelijkheid kleinschalige recreatie te verbinden met het natuurgebied.

De provincie Vlaams-Brabant werkt volop aan de plannen om het vervolg van fietsssnelweg F24 in Boutersem aan te leggen. In de eerstvolgende nieuwe fase zal de fietssnelweg worden doorgetrokken tot het station van Vertrijk. Op deze wijze fiets je vlak en autoluw tussen Leuven en Boutersem.

Deel dit bericht: