Menu

Enquêteresultaten, daar kunnen we mee aan de slag!

Op 01/07/2023 organiseerde de gemeente Boutersem de dag van de Kleine Vondelbeek. Tijdens die dag werd het project Door en Door Boutersem toegelicht. De belangrijkste initiatieven werden verduidelijkt met panelen en brochures. Men kon de vallei gaan verkennen. 

Inwoners werden bevraagd. Zo kregen we een eerste beeld van de verwachtingen en de bezorgdheden rond het project.

In de vallei van de kleine Vondelbeek werd de verbinding tussen de site Keyseryck en de Leuvensesteenweg (ter hoogte van Okay) als interessantste verbinding aangeduid.

Het Kerkplein biedt momenteel ruimte voor verschillende activiteiten en functies. Uit de bevraging blijkt dat het multifunctionele karakter behouden mag blijven, dus dat zowel activiteiten organiseren als parkeren mogelijk blijft maar wel met aandacht voor meer groen.  Een ontmoetingsplaats met picknicktafel en banken werd als minder belangrijk aangeduid. De huidige locatie van de historische dorpspomp is gekend en hoeft voor de meesten niet gewijzigd te worden.

De omgeving rond de Lourdesgrot en het speelterreintje in de Dorpsstraat wordt een toegang tot de vallei. Het infomoment was een eerste stap om te peilen naar de mening van de bevolking. De aanleg van de paden en de heraanleg van het Kerkplein en de Dorpsstraat worden deel van een uitgebreider participatieproces.

Meer nieuws