Menu

Denk met ons mee over de toekomst van het Kerkplein

Participatiemoment in kader van het project Door en door Boutersem

Zaterdag 16 maart wachten we jong en oud op, op het Kerkplein van Boutersem. Je kan er terecht met al je ideeën, voorstellen, vragen, … over de heraanleg van het plein. Het is de bedoeling het Kerkplein om te vormen tot een mooie locatie voor ontmoeting, beleving en evenementen. Iedereen is welkom, van buurtbewoners, gebruikers en ondernemers tot verenigingen en toevallige passanten. Daarna gaat het ontwerpteam Kollektif – Antea met alle input terug naar de tekentafel.

Afspraak op:
Zaterdag 16 maart van 11 u tot 15 u op het Kerkplein in Boutersem
Tot dan!

Bij slecht weer vindt het participatiemoment plaats op een binnenlocatie. Meer info daarover volgt dan via www.boutersem.be/activiteiten

De heraanleg van het Kerkplein past in het grotere project van de herwaardering van de vallei van de Kleine Vondelbeek in het kader van Door en door Boutersem.

Waarom een heraanleg van het kerkplein?

Wateroverlast was de laatste maanden niet weg te denken uit de actualiteit. Naast hevige regenbuien zijn er ook steeds langere periodes van hitte en droogte, die zorgen voor hittestress. Dit komt omdat we in één van de meest verharde regio’s van Europa wonen. Met het project Door en door Boutersem willen we de gemeente meer klimaatbestendig maken. Eén van de deelprojecten is de heraanleg van het Kerkplein. Een groener Kerkplein laat water infiltreren en koelt ’s nachts af tijdens een hittegolf. Bovendien vinden insecten en andere kleine diertjes weer een leefgebied én het is bewezen dat mensen minder stress hebben in een groene omgeving.

Meer nieuws